Wat is een audiovisueel, zij bestaat uit digitale fotografie en geluid dat de beelden versterkt, dit alles kan met verschillende programmas (zie prog links).

Op de bijeenkomsten laten we deze zien en horen, en worden ze besproken over inhoud, techniek en de verbeteringen die mogelijk zijn.

 

Vraag en Antwoord

Heeft u vragen geeft dit tijdig door deze kunnen we eventueel tijdens de bijeenkomst behandelen.

 AV-groep Rotterdam is een enthousiaste groep die zich bezig houd met het vervaardigen van, wat vroeger een diaserie in overvloeiprojectie genoemd werd.
Onze huidige Multimedia of AV-hobby stamt af van het tot ongeveer 2005 gebruikte diaporama. Een diaporama was een diavoorstelling waarbij geprojecteerd werd met twee of meer projectoren waarvan men de beelden in elkaar liet overvloeien.Een serie dia’s vormde een verhaal of was een samenhangende presentatie. Ook toen gingen ...de beelden vergezeld van muziek, geluidseffecten en/of gesproken woorDeze presentatievorm wordt zowel door professionals als door amateurs toegepast. De NVBG (Nederlandse Vereniging voor Beeld en Geluid) organiseert jaarlijks een groots AV-Festival. In dit verenigingsverband zijn momenteel de dia’s en de diaprojectoren verdwenen en vervangen door het digitale beeld en krachtige HDAV-beamers. Het uitgangspunt is gebleven: het spel van Beeld & Geluid.